Ta dig tid att boosta din affär

31 maj, 2019

När tar man nästa steg, vad krävs och hur gör man? Lokalproducerat i Väst har tillsammans med Agroväst och Länsstyrelsen Västra Götaland samlat ett kompetensteam som är till nytta för dig som vill stärka ditt företag, utveckla eller utöka ditt erbjudande. Vi ser att en växande efterfrågan på regionala livsmedel ger goda möjligheter till nya affärer för dig som producerar mat lokalt, från råvara till förädlad livsmedelsprodukt. Självklart kräver det eget engagemang hos dig som företagare . Vi ger dig verksamhetsstöd på vägen framåt, uppåt i frågor som rör processteknik, marknadsföring och affärsutveckling.

Stärk din beställarkompetens

Anna Skaffman, rådgivare Lokalproducerat i Väst, höll i workshoppen 28 maj 2019 som samarrangerades med Gröna Möten Sjuhärad. Foto: Caroline Dahrén, Agroväst

“Ibland kan det vara bra att ta in specialkompetens utifrån när man ska se över sin marknadsföring – även om det är dyrt så har man igen det på sikt”. Nicklas Lundberg, Skeby Gårdar, delade med sig av erfarenheter från företagets arbete med bland annat breddning av sortiment, ny webbsida. “Om du satsar på butik som marknadskanal, tänk på att investera i bra skyltmaterial”, var ett annat tips som lyftes fram under en workshop som hölls utanför Herrljunga 28 maj 2019.
“Jag märker i mitt arbetet som rådgivare i marknadsföringsfrågor att beställarkompetensen hos många företag behöver stärkas. Det är ofta som reklambyråer och företagare fastnar i att de inte förstår varandra. Här kan vi gå in och stötta de småskaliga livsmedelsproducenterna att bli mer tydliga när de beställer marknadsföringstjänster”. Detta säger Anna Skaffman, Lokalproducerat i Väst som leder den del av verksamhetsstöd som berör marknadsföring och varumärkesprofilering i den satsning som nu drar igång under namnet Affärsboosten.

Lean Production i fokus 11 juni

Inom Affärsboosten kommer vi arrangera seminarium, workshops, studieresor under de kommande två åren. Nästa aktivitet sker redan 11 juni och då med fokus på processteknik. Där ger vi viktiga insikter och kunskap om vad man bör tänka på när man vill investera för en ökad produktionsvolym. Innovationscoach Jens Juul, Agroväst, går igenom grunderna i det som kallas Lean Production. Marcus Nyström, VD Lokalproducerat i Väst, lyfter viktiga aspekter att tänka på när man ändrar i processflöden och hur man bibehåller hygienkraven när flöden förändras. Välkommen att anmäla ditt deltagande, som är kostnadsfritt här >>>.

Ulrika Åkesson, Agroväst Livsmedel
Text & bild (där inte annat anges)

Affärsboosten – samarbete för mer regional mat möjliggörs genom finansiering från:

Nyhetsarkiv

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram