Växthus Agtech startar i Skara!

2 februari, 2018

Det är sjunde gången Lantmännen kör programmet Växthuset. För första gången med specialinriktning Agtech och för första gången här i Västra Götaland. Startskottet för denna omgång var igår 1 februari 2018. Under kommande sex veckor ska elva spännande innovationsidéer få möjlighet att utvecklas med hjälp av Växthus Agtech. I Skara körs programmet i samverkan med Agroväst. De fyra första utbildningspassen sker på Green Tech Park i Skara. Den sista i Stockholm och därefter avslutning med ett Draknäste.

Det är Emma Nordell och Jakob Söderström från Lantmännens FoI-avdelning som håller i upplägg och innehåll. Varför vill Lantmännen satsa på att utveckla idéer utanför deras egen verksamhet? Jakob säger att “I grunden är Växthuset ett utbildningsprogram där vi lär ut en utvecklingsmodell som vi även själva använder.”

“Vi vill satsa på att skapa samarbeten som i slutändan kan ge nya affärsmöjligheter för de som deltar och kanske också för oss. Vi kanske blir deras första kund”, fyller Emma i.

Carl Lindell, Axima tillsammans med Agrovästs Mats Emilson

En intensiv dag på Green Tech Park som avslutades med ett inspirerande föredrag av Carl Lindell, VD för Axima.

“Att vara entreprenör handlar mycket om att kunna ta snabba beslut, många gånger på känsla för att få verksamheten att utvecklas framåt”, säger Carl. “Det är också viktigt att vara prestigelös, ta tag där det behövs och bygga ett långsiktigt förtroende med sina medarbetare”.

Mats Emilson presenterade Agrovästs roll i att stötta utvecklingen av det västsvenska lantbruket på olika sätt. Att låta entreprenörer träffas, trimma sina idéer med andra är ett sätt som vi på Agroväst ser som en viktig satsning för en fortsatt långsiktigt hållbar utveckling av de gröna näringarna i vår region.

Ulrika Åkesson

Agroväst

Foto Ulrika Åkesson

 

Nyhetsarkiv

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram