Regionutvecklingsnämnden delar ut sitt pris för fjärde året i rad och två unga företagare har chans att vinna 25 000 kronor vardera. Driver du företag på landsbygden eller känner någon […]
Regionutvecklingsnämnden delar ut sitt pris för fjärde året i rad och två unga företagare har chans att vinna 25 000 kronor vardera. Driver du företag på landsbygden eller känner någon […]
Paret Olle och Cecilia Ryegård har lyckats skapa ett engagemang kring ekologisk mat som vi inte kan annat än uppskatta. Med sitt familjära och samtidigt professionella sätt har de […]
Det är sjunde gången Lantmännen kör programmet Växthuset. För första gången med specialinriktning Agtech och för första gången här i Västra Götaland. Startskottet för denna omgång var igår 1 februari […]
Idag uppmärksammar världen vikten av våra våtmarker. Sverige är ett av de våtmarksrikaste länderna i världen, men i Sverige som i många europeiska länder minskar våtmarksarealerna. Utdikning till förmån för […]
I Skövde träffades i veckan köttproducenter, slakterinäring och rådgivning för att diskutera och lyssna till inlägg om hållbarhet, köttkvalitet, marknadsläge mm. Ett långt program med varierande teman, men tema klimat […]
Att synas på Facebook och Instagram blir ett alltmer viktigt och effektivt sätt att nå ut med sitt budskap och sitt erbjudande. Idag är det vanligare bland oss svenskar att […]
EU-projektet REFRAME har under året bidragit till att en rad kompetenshöjande insatser har kunnat arrangeras för att höja kompetensnivån hos små och medelstora livsmedelsproducenter i Västsverige. 22 november 2017 genomfördes […]
Årets upplaga av öppet seminarium på temat Toxiner i spannmål fick byta till större lokal. Gröna Möten höll ihop det praktiska medan Nätverket för odling och kvalitet svarade för programmets […]
Idag uppmärksammar världen betydelsen av vår jordbruksmark. Cirka 80% av de genomsnittliga kalorierna vi äter varje dag kommer från jordbruksgrödor. Att vi håller en god kvalitet på vår åkermark medger […]
Klimatförändringar, en växande befolkning, nya mattrender och hälsorön ställer allt högre krav på framtidens mat och lantbruk. Därför behövs nytänkande och entreprenörskap. Innovation är nyckeln till en hållbar livsmedelsproduktion och […]
Det finns ett stort intresse av att få mer kunskap inom mjölk- och mejeriproduktion. Grunden till att starta mötesplatsen Gröna Möten är just att fånga dessa aktuella behov, samla kunskapskällor […]
Efterfrågedriven innovation för högre kvalitet på nöt- och lammkött är ett treårigt EU-projekt med målsättning att skapa bättre förutsättningar för nöt- och lammköttsproducenter i regionen Västra Götaland (Sverige), Nord- och […]