Digital kunskapsspridning lanseras

17 juni, 2020

Idag publiceras första korta filmen inom ramen för Agroväst satsning på att utveckla kommunikationskonceptet Gröna Möten.
“Det är riktigt spännande att få testa en ny kanal för spridning av kunskap. Tillfälle gavs när vi tvingades tänka om gällande vårt samarbete med Växtab och Rapsresan Skaraborg 2020 som från början var tänkt som en heldagsaktivitet med 80-talet deltagare. Covid-19 satte stopp för våra planer i maj. Istället för att ställa in, valde vi att ställa om och tänka hur vi tar tillvara allt som redan var planerat. Hela tiden med målet att bidra med viktig kunskap till lantbruksföretagare med intresse för rapsodling”, säger Ulrika Åkesson, projektledare Gröna Möten.

Nya hybridsorter testas i Töreboda

Växtab gör tillsammans med Fimmerstad Egendom och Syngenta fältdemoförsök på gård där olika hybridsorter testas. Vi får i filmen ett kort smakprov på hur läget var där i slutet av maj. Fredrik Tidström, sakkunnig rådgivare Växtab, berättar om upplägget och etableringen i fält så här långt. Totalt har fältdemoförsök på fem gårdar dokumenterats och kommer att publiceras som kortare filmer under sommaren. Förutom Fimmerstad Egenom kommer även filmer att publiceras från Ingelstorps Drift, Ekhammars Gård, Munkebo Gård och Äspängs Lantbruk. Filmerna från Rapsresan Skaraborg 2020 kommer finnas tillgängliga publikt på youtube och Facebook. Först ut är alltså Rapsresan Skaraborg på plats i Töreboda och Fimmerstad Egendom:

 

Boka in Uddetorp 3 november

Till hösten, närmare bestämt 3 november 2020 bjuds intresserade in till en rapsdag på Naturbruksskolan Uddetorp där deltagarna får veta ännu mer om resultat från fem gårdar i Skaraborg.
Håll utkik efter evenemanget via www.gronamoten.se! Flera spännande aktörer kommer delta med kunskap om sorter, tekniker och metoder för en godare rapsskörd. Rapsresan Skaraborg 2020 har möjliggjorts i samverkan med Växtab och med medel från Sparbanken Skaraborg och Skaraborgs kommunalförbund.

Ulrika Åkesson, Agroväst
Text och bild

Nyhetsarkiv

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram