Vad har vi på tallriken 2025?

29 augusti, 2016

Anna-Kajsa Corrazza Bildt Tallrik2025 panel

I samband med Matfestivalen i Skövde arrangerades ett seminarium om framtidens mat. Förmiddagen fylldes av trendspaning, internationella utblickar samt presentation och provsmakning av produkter från ett antal innovativa företag från regionen.

Dagen inleddes av kocken Paul Svensson som tog med oss på en global spaning med mattrender såsom: Gastrodemokrati, Food Waste, Superlokalt och Hållbara råvaror. Från globalt landade vi ner i ett mer lokalt perspektiv. Mindre innovativa företag såsom Catxalot och Hakuna mat presenterade sina företag med produkter baserade på vild tång, insekter och larver. Food for progress med varumärken såsom Oumpf! och Beat, samt två lokala mjölkbönder som startat upp gårdsbutiker med mjölkautomat – Sörgårdsmjölk och Esbjörnstorps Gårdsmjölk – berättade på ett entusiasmerande sätt om sina utmaningar och framgångar.

Anna Corazza Bildt gav en internationell utblick och exempel på förändringar som krävs för att skapa bättre förutsättningar för en hållbar matkonsumtion. Lennart Bjurström från Macklean presenterade en ny rapport om behovet att finna nya proteinkällor.

Seminariet arrangerades i ett samarbete mellan Hushållningssällskapet Skaraborg, Next Skövde, Europa Direkt och Agroväst.

Nyhetsarkiv

Gröna Möten
Agroväst Gröna Möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Verksamheten Agroväst Gröna Möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram