Steg mot ett mer klimatneutralt lantbruk

9 september, 2022

Avslutande träff i Sverige
Sista partnerskapsträffen inom projektet avslutades i Sverige. Den 6 september var de tre länder som ingår i ÖKS Interreg projektet, Danmark, Norge och Sverige, samlade på Stadshotellet i Skara för att redovisa resultat från de olika delaktiviteterna.

Goda resultat
Trots pandemin som har varit under detta projekt så har vi ändå goda resultat från de olika grupperna och försök som är gjorda. Med simulatorer har man visat på nya metoder som verktyg i undervisningen, Både demonstrationer av ny teknik och fossilfria maskiner för skolar och lantbrukare, utökad kunskap kring biokolets nytta för företagare inom lantbruksbranschen samt en beräkningsmodell för bland annat koldioxidutsläpp. Kunskapen har spridits till ca 1000 deltagare under studiebesök, webbinarier och demonstrationer.

Evenemang på Naturbruksskolan Sötåsen
Dag två på partnerskapsträffen var vi på Naturbruksskolan Sötåsen i Töreboda där Agroväst Gröna Möten hade evenemang med temat Mot klimatneutralt lantbruk. Tre projekt presenterades, Steg mot ett mer klimatneutralt lantbruk, Green Valleys och Gårdsbaserad produktion av biogas med askfilter-teknik. Därefter var det rundvandring på Sötåsen. Träffen avslutades efter lunch. Vi ser alla fram emot att mötas i nya projekt med nya möjligheter.

Cecilia Hermansson, projktledare, blev intervjuad av P4 Skaraborg när vi var ute på Naturbruksskolan Sötåsen. Lyssna till henne här:

Nyhetsarkiv

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram