Lantbruksforskningsdagen

EN DAG OM NY FORSKNING TILLSAMMANS MED STIFTELSEN LANTBRUKSFORSKNING

På Lantbruksforskningsdagen presenteras senaste resultat från forskning som bedrivs med medel från svenska lantbrukare. Välkommen till en heldag där forskare, lantbrukare, rådgivare och andra verksamma inom näringen får möjlighet att mötas kring den tillämpade forskningen.

10 forskare kommer under dagen att presentera sina olika aktuella forskningsområden. På förmiddagen fokuserar vi på Livsmedel – animalier och under eftermiddagen handlar presentationerna om Livsmedel – vegetabilier samt Klimat och miljö.

Det är ett brett urval av ämnen som kan intressera många. Bland annat handlar föreläsningarna om den multifunktionella mjölkgården, mjölkproteiners betydelse för osttillverkning, köttkvalitet, skydd mot afrikansk svinpest och åtgärder mot Campylobakter under förmiddagen. Och efter lunch får vi höra om bevattning av vall, bekämpning av hönshirs och herbicidresistens, nya rotsjukdomar i korn och vete, brukningsmetoder för bättre markkvalité samt utsädesbehandling med ThermoSeed.

Lantbruksforskningsdagen är ett samarrangemang mellan Stiftelsen Lantbruksforskning och Agroväst Gröna möten. Evenemanget vänder sig till dig som är lantbrukare, student, rådgivare eller intresserad av forskningsresultat. Evenemanget är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch och fika. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se. Anmäl dig senast 30 oktober via www.gronamoten.se. Det finns också möjlighet att vara med digitalt. Varmt välkommen!

Program

Fullständigt program och föreläsare presenteras senare.

09.00 Kaffe med smörgås och registrering
09.30 Välkomna

Livsmedel – animalier
09.45–12:00


12.00 Lunch

Livsmedel – vegetabilier samt Klimat och miljö
12.45 –15:00

 

Bokningar

Biljetter

Biljettyp Platser
Fysiskt deltagande
Digitalt deltagande

Registreringsinformation

Ja

Så hanterar vi personuppgifter >>

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>

6 november 2024
09:00 - 15:00
SLU Smedjan Hernquistsalen, Gråbrödragatan 7 Skara
Skaraborg

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram