Aktiviteter under Smedjeveckan

På tisdag den 27 september inleds årets smedjevecka på SLU i Skara med Sveriges första Green Care konferens.
Green Care är ett samlingsbegrepp för ämnet hur man ökar människors livskvalitet genom vistelse i gröna miljöer. Verksamheten kan delas in i fyra områden, djur, natur, lantgård och trädgård. Konferensen vänder sig till forskare, kommuner, arbetsförmedlingar, försäkringskassor, vårdsektorn och företagare.

Under tisdagen arrangeras även ett Seminarium om precisionsodling. “Hur skapar vi mer integrerade och precisions-inriktade åtgärder mot ogräs och växtskadegörare?” Målgruppen för seminariet är; säljare, konsulenter, rådgivare och forskare inom Växtskydds- och ogräsbranschen i Sverige.

Onsdag och torsdag arrangerar SLU hearings om framtidssatsningarna som sker tillsammans med Västra Götalands regionen, varav ett pass på torsdag förmiddag, är öppet för allmänheten “SLU i Skara, idag och i framtiden”. Veckan avslutas med “Jämställdhet och mångfald som utvecklingsfaktor”. Seminarium och workshop under ledning av Kicki Borhammar,EDCS. Seminariet ingår i projektet Livsviktigt, ett kompetensprojekt för livsmedelsbranschen. Deltagare där har förtur till seminariet, men anmälan är öppen för alla.
För mer information och anmälan se http://www.slu.se/smedjeveckan