Lönsam köttproduktion i fokus

DJURMATERIALET SÄTTER FRAMTIDEN PÅ PROV

Det har aldrig varit viktigare att maximera och effektivisera sin produktion som nu. Ett bra djurmaterial är en bra grundpelare i såväl en avels- samt bruksbesättning. Hur kan man optimera avelsstrategin och samtidigt få fram ett bra slaktdjur. Vi hälsar på hos Lennart Svensson på Hamragård innan vi lyssnar till Johanna Bengtsson, Produktansvarig Avel kött, VÄXA, och tittar på värdet av bra djurmaterial. Vi avslutar dagen med Hallands Nötköttsproducenters årsmöte.

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är företagare inom djurproduktion. Ett samarrangemang mellan Hallands Nötköttsproducenter och Agroväst Gröna Möten. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se. Anmäl dig i enkelt via www.gronamoten.se senast 19 mars. Varmt välkommen!

Program

16.30 Studiebesök på Hamragård
Hamra Herford, drivs av Lennart Svensson och ligger i Galtabäck, Tvååker. På gården finns ca 30 kalvande Herford kor, varav minst hälften semineras och använder högklassiga tjurar till övriga.

18.00 Registrering och mat på Rönnås Lada
För den som inte hinner med studiebesöket är man välkommen att ansluta till Rönnås Lada. Rönnås 4, 432 76 Tvååker.
Elvira Lund, Gröna möten, hälsar alla välkomna och Karl Nilsson, Hallands nötköttsproducenter presenterar den lokala klubben.

19.00 Värdet av bra djurmaterial
Johanna Bengtsson, VÄXA, ställer frågan vad är det som betalar sig? Vi tittar på avelsvärden och går igenom lite räkneexempel. Vilka faktorer är viktiga att tänka på i valet av djurmaterial för en lönsam köttproduktion?

20.00 Kaffe och årsmötesförhandlingar
Gröna Möten bjuder på fika följt av Hallands Nötköttsproducenterns årsmöte.

Årsmötesförhandlingar finns på hallandsnotkottsproducenter.se

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

23 mars 2023
16:30 - 21:00
Hamragård, . 43276 Tvååker
Halland

Samarrangörer

Verksamheten Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom:
Gröna Möten Sjuhärad
Verksamheten i Gröna Möten  Sjuhärad möjliggörs genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram