NYTT DATUM Kan man göra affär av biologisk mångfald?

INSPIRATIONSTRÄFF OM MERVÄRDEN INOM SMÅSKALIG LIVSMEDELSPRODUKTION

Efterfrågan på mer hållbar mat ökar och det finns ett sug efter närproducerat i Västsverige. Detta ger goda möjligheter till nya affärer för dig som producerar mat lokalt, från råvara till förädlad livsmedelsprodukt. Alltfler väljer att samverka och samarbeta på olika sätt. Agroväst Gröna Möten arrangerar inom ramen för EU-projektet Affärsboosten ett evenemang där vi vill visa goda exempel, ge dig mer kunskap och inspirera till nästa steg för ditt företag. Detta gör vi tillsammans med Kungälvsmat, ett samarbete mellan tiotalet producenter lokalt, som har utvecklats från ett nätverk av producenter till att skapa ett gemensamt varumärke för att stärka sin position och ge förutsättningar för producenter att växa lönsamt. Temat för dagen är hur vi kan bygga varumärken runt mjuka mervärden som biologisk mångfald för att matcha kunders önskan om att maten de äter är hållbar. Men vad är då hållbar mat? Vi låter Gunilla Almered Olsson, professor i humanekologi vid Göteborgs universitet, förklara. Roberg Sumberaz profilerar sig som enogastronom, en förespråkare för mat och vin tillsammans skapar en fulländad smakupplevelse. Lyssna till hans inspirerande exempel från Italienska Piemonte.

Agroväst Gröna Möten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs på ett tryggt sätt. Alla deltagare får aktuell information inför evenemanget. Viktigt att du anmäler dig nedan senast 9 mars 2020. Antalet platser är begränsat.

Vid frågor om evenemanget kontakta Rikard Brax rikard.brax@agrovast.se, 0703 14 54 50.

Program

10.00 Registrering med fika

10.20 Inledning
Rikard Brax, Agroväst Gröna Möten, hälsar välkomna och presenterar dagens program

10.30 Vad är Kungälvsmat idag - imorgon
Svante Wedin, projektledare Kungälvsmat, presenterar visionen med varumärkessatsningen.

10.40 Hållbar mat - livsmedelsproduktion är mer än mat
Gunilla Almered Olsson, professor i humanekologi vid Göteborgs universitet, redogör för ekosystemtjänsternas betydelse och hur vi kan förvalta de mjuka mervärdena.

11.30 Bra med samarbete för att skapa mer affärer
Kenneth Hult, City Gross Ytterby, beskriver arbetet i butiken där den lokala maten lyfts.

12.00 Lunch

12.45 Mat kan sätta en region på kartan
Robert Sumberaz, enogastronom Osteria Göteborg, beskriver hur man i Piemonte skapat ett starkt gemensamt varumärke för tematiska viner.

13.30 Se till att boosta din affär
Rikard Brax talar om hur vi samlat viktig kompetens för dig som är beredd att ta steget framåt, uppåt med sikte ökad lönsamhet och tillväxt.

14.00 Dialog med deltagarna, samarbete skapar biologisk mångfald
Hur kan samverkansformerna stärkas här i Kungälv? Vilka kompetensbehov finns för att utveckla produktutbud, produkt-/leveranskvalitet som lyfter mjuka mervärden? Svante Wedin leder dialogen och sammanfattar dagen.

14.30 Avslut

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

16 mars 2021
10:00 - 14:30
Trappan Bio, Trappgränd 2 44231 Kungälv
Fyrbodal

Samarrangörer

Agroväst Gröna Möten Västra Götaland och Halland
Verksamheten i Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom:

Gröna Möten Sjuhärad
Verksamheten i Gröna Möten Sjuhärad möjliggörs genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram