Fältvandring Silarps Gård

Datum/Tid
Datum - 15/05/2019
18:30 - 21:30

Plats
Silarps Gård

Region
Sjuhärad


TEKNIKER OCH STRATEGIER FÖR ÖKAD AVKASTNING

Att hålla sig uppdaterad om olika tekniker och strategier är viktigare än någonsin för att bibehålla och öka avkastningen på din gård. På Silarps Gård bedrivs mjölkproduktion med cirka 130 kor och växtodling på 170 hektar. De odlar vall, grönfoder, höstsäd samt odling av maltkorn och grynhavre. Fredrik Andersson och Maria Bohman, Silarps gård bjuder in oss till den anrika gården i Ätradalens dalgång. De delar med sig av erfarenheter och hur de lagt upp sina strategier i sin vallodling.

På plats finns också kunniga representanter från Rådgivarna och Elisabet Nadeau, forskare vid Hushållningssällskapet Sjuhärad.

Program

Ladda ner program i pdf-format här >>>

18.30 Inledning
Caroline Dahrén, Gröna Möten Sjuhärad, hälsar välkommen.

Vilka strategier har Silarps Gård för sin odling?        
Fredrik Andersson och Maria Bohman, Silarps gård delar med sig av erfarenheter och vilka vallodlingsstrategier de har valt.

Vad bör jag tänka på för att få en bra avkastning med en bra kvalitet på mina vallar?
Växtodlingsrådgivare Katarina Berlin Thorell och produktionsrådgivare Emelie Wikström från Rådgivarna tar med oss ut i fält och tittar på olika vallar.

Vad är bästa lösningen både för djuret och vallen?
Vilka tillsatsmedel är lämpliga till vad och vad vinner jag på det?

Forskare, Elisabeth Nadeau, Hushållningssällskapet Sjuhärad har under flera år i olika projekt forskat på bland annat ensileringstekniker, tillsatsmedel och gödslingsstrategier i vall och kommer under kvällen ge råd utifrån hennes av erfarenheter och resultat.

Hur har höstsäden klarat vintern och hur har vårsäden kommit igång?           
Vi tittar på spannmålen i fält, vilka åtgärder är lämpliga? Katarina Berlin Thorell ger oss tips om hur vi bäst avsätter spannmål. Vi tittar särskilt på Silarps Gårds odlingar av maltkorn och grynhavre.

21.00 Sammanfattning och avslutning
Gröna Möten bjuder på enklare mingelmat.

Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten, Sjuhärads Vallförening och Rådgivarna. Gröna Möten sprider ny kunskap och belyser möjligheterna inom de gröna näringarna.
Seminariet är kostnadsfritt och enklare förtäring ingår. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig nedan senast 2019-05-14. Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18.

 

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.