Fältvandring på Algutstorp

FRÅN FRÖ TILL FODERBORD

Som 8:e generation på gården Algutstorp driver Christian och Mia Olsson kött- och potatisproduktion med stort intresse för det lokala. De har en intensiv odling med hög avkastning på sina dryga 130 ha åker och bete. De odlar vall i 4- skördesystem samt foderspannmål och potatis. Utöver växtodlingen föder de upp tjurar och stutar till slakt. Under föregående år byggde de ut sitt liggbåsstall till dryga 200 platser samt satte in ett automatiserat utfodringssystem för rundbalshantering. Rådgivarna i Sjuhärad bjuder in till fältvandring i samarbete med Hushållningssällskapet, Sjuhärads vallförening och Agroväst Gröna Möten. Vi studerar gårdens växtodling i fält där vi tittar på olika proteingrödor, spannmål och vall.

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare, rådgivare, studenter och andra intresserade. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor ring 0708290918. Anmäl dig enkelt via www.gronamoten.se senast 21 maj. Varmt välkommen!

Program

18.30 Välkommen!
Agroväst Gröna Möten hälsar välkommen.

Presentation av gården
Christian och Mia Olsson, lantbrukare på Algutstorp med kött- och potatisproduktion, berättar om gården
och driften.

Säkra ditt vinterfoder - Fältvandring
Daniel Muregård, Rådgivarna, visar oss runt på fälten. Vi kommer titta på olika vallar, etableringen i höst- och vår spannmål samt diskutera strategier för att säkra sitt vinterfoder.
Kristina Holmström, Industridoktorand inom nötköttsproduktion och ekonomi på Hushållningssällskapet/SLU, öppnar för diskussion kring beredskap för sin foderförsörjning. Hur kan jag förbereda mig ifall till exempel torkan slår till?

Möjlighet att titta på den nya foderanläggningen och ungdjursstallet kommer finnas i samband med att Agroväst Gröna Möten bjuder på enklare förtäring utomhus som avslutning.

Ca 21.30 Avslutning av kvällen

 

 

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Utvärdering för aktiviteten "Fältvandring på Algutstorp"

  • ÅÅÅÅ snedstreck MM snedstreck DD
  • Tack för att du hjälper oss bli bättre!


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

23 maj 2023
18:30 - 21:30
Algutstorp Tranemo, Höjden 1 51491 Tranemo
Sjuhärad

Samarrangörer

Gröna Möten
Agroväst Gröna Möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Verksamheten Agroväst Gröna Möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram