Energieffektiv nötköttsproduktion

SMÅ FÖRÄNDRINGAR KAN GÖRA STOR SKILLNAD

Klimat och energifrågor är något nöt- och mjölkproducenter tampas med dagligen. Både av ideella och ekonomiska skäl, men även till stor del på grund av medial uppmärksamhet där kon ofta målas ut som en klimatbov. På denna träff kommer vi fokusera på energifrågor och vilka möjligheter man som enskild producent har. Vi besöker Cristian och Mia Olsson som har satsat på ett automatiskt utfodringssystem för rundbalshantering. All inomgårdshantering sker fossilfritt och på låga energieffekter. Elen produceras med gårdens solcellsanläggning. Efter besöket åker vi till centralen i Tranemo för lunch, innan Hanna Nyberg, företags/klimatrådgivare, RIS, hjälper oss i djungeln av stöd och möjligheter för den enskilda att själv göra en förändring på sin gård. Vi avslutar dagen med Sjuhärads Nötköttsföretagares årsmöte.

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Sjuhärads Nötköttsföretagare och Agroväst Gröna Möten. Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare, student eller rådgivare. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18. Anmäl dig enkelt via www.gronamoten.se senast 19 mars. Varmt välkommen!

Program

09.45 Inledning med kaffe och smörgås
Caroline Dahrén, Gröna Möten, hälsar välkommen och bjuder in till frukostmingel. Svante Gustafsson, Sjuhärads Nötköttsföretagare presenterar den lokala klubben.

10.00 Gårdspresentation och studiebesök på Algutstorp
Cristian & Mia Olsson driver sedan några år tillbaka släktgården som är inriktad mot nötköttsproduktion och potatisodling. Under förra året stod det nya liggbåsstallet för tjurar klart och rymmer nu ca 200 djur. På gården är de noga o planerar allt de gör grundligt för bästa resultat. Investeringarna i det nya foderköket är en del i att effektivisera och optimera tid, energianvändning och djurvälfärd.

12.00 Lunch på Fridas Hotell & Bistro, Centralen i Tranemo
Agroväst Gröna Möten bjuder på lunch.

13.00 Finansiering och stöd
Hanna Nyberg, Rådgivarna i Sjuhärad, går igenom vilka stöd som finns att söka och hur du bäst förbereder dig för att lyckas med ansökningar om finansiering.

13.45 Reflektioner och dialog
Det ges möjlighet att dela med sig av egna erfarenheter, reflektera över dagen och ställa frågor till experterna.

14.00 Programmet avslutas följt av årsmötesförhandlingar
Nya som gamla medlemmar hälsas välkomna till Sjuhärads Nötköttsföretagares årsmöte.

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

21 mars 2023
09:45 - 14:00
Algutstorp, Algutstorp höjden 1 51491 Tranemo
Sjuhärad

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram