Det digitala djuret II

Datum/Tid
Datum - 08/05/2019
09:30 - 17:00

Plats
Riverside hotel & konferens

Region
Västra Götaland


HUR SKAPAR VI EN EFFEKTIV OCH KONSUMENTDRIVEN KÖTTPRODUKTIOIN?

Den gällande europeiska standarden för klassificeringen av slaktkroppar (EUROP) omfattas inte tillräckligt av parametrar som styr mot upplevd ätkvalitet. Det behövs en mer innovativ affärsmodell med digitaliseringsstöd för att öka förutsättningarna om en högre och jämnare köttkvalitet på nöt och lamm. Organisationerna inom SLU-campusområdet i Skara lyfter frågan och bjuder in dig med intresse för digitalisering kopplat till animalieproduktion. Vi vill träffa dig för att föra dialogen och utvecklingen framåt. Vi lyfter fram exempel från pågående forsknings- och innovationsprojekt kopplat till köttkvalitet och digitalisering. Satsningar som får stöd av olika EU-fonder som bidrar till västsvensk lantbruksutveckling.

Program

Ladda ner program i pdf-format här >>>

09.30 Registrering med fika

09.50 Inledning Det digitala djuret
Martin Börjesson, futuramb, inleder.

10.20 Viktiga faktorer som påverkar en god ätkvalitet på nöt- och lammkött
– Uppfödningsmodeller och slaktmetoders påverkan på köttkvalitet/Katarina A Segerkvist och Anders H Karlsson, SLU
– Vilka smakupplevelser söker vi? /Margrethe Therkildsen, Aarhus Universitet.

11.30 Ny modell för att förutsäga kvalitetskött
Theres Strand, Svenska Köttföretagen, presenterar förslag om tillägg till nuvarande EUROP-systemet för klassificering av slaktkroppar.

12.00 Lunch med diskussionsmingel

12.45 I huvudet på Martin och Lena
Martin Börjesson, futuramb, gör inlägg tillsammans med Lena Klasén, Polismyndigheten.

13.10 Digitala tekniker som stöd för mätning av köttkvalitetsparametrar
– Nya sensorer – hur bidra till nya tekniklösningar inom lantbruksnäringen/Polisenmyndigheten om tekniklösningar inom polisen och försvaret.
– Digital klassificering av slaktkroppar enligt EUROP-skalan/Smart Agri Tech Solutions.
– Hyperspektral bildanalys som stöd för objektiv bildanalys för marmoreringsklassificering/SLU

14.45 Kaffe och diskussionsmingel

15.00 Spårbarhet genom värdekedjan
– Ökad spårbarhet genom digitalisering av köttkedjan/Ann-Kristina Lind, RISE
– Beskrivning av blockkedjeteknikens fördelar och framtidens utmaningar i datahantering/Andreas de Blanche, Högskolan i Väst

15.45 Avslutning

ca 16.00 Eftermiddagsmingel Mitt Europa

Bakom satsningen Det digitala djuret står SLU Holding, SLU och Agroväst. Evenemanget genomförs inom kampanjen Mitt Europa 2019 och med stöd av Fyrbodals kommunalförbund, samt inom ramen för Interreg ÖKS-projektet Efterfrågedriven innovation för högre kvalitet på nöt- och lammkött.

Evenemanget kostar 150:-/deltagare, vilket betalas på plats. Anmälda som uteblir eller avbokar mindre än 5 dagar innan efterdebiteras med 495:-/deltagare. Anmälan via gronamoten.se senast 29 april.

            

 

Gröna Möten Fyrbodal möjliggörs genom finansiering från     

Anmälan

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>