DJURHÄLSA, STALLMILJÖ OCH DIGITALISERING
Det digitala djuret är en serie av nätverksträffar på initiativ av projektet SmartAgri. Nu är det dags för träff nummer fyra. I Det digitala djuret - Gris lyfter föreläsarna utvalda områden kring djurhälsa, stallmiljö, lönsamhet och digitalisering. Kom och lyssna till lantbrukare, teknikföretag, rådgivare och forskare som berättar om sina erfarenheter kring grisens digitala värld.
Målgrupp
Evenemanget vänder sig till dig inom de gröna näringarna som är intresserad av djurhälsa, stallmiljö, lönsamhet och digitalisering samt till övriga med intresse för frågorna.
Om evenemanget
Evenemanget var planerat att vara ett hybridmöte men har ställt om till att hållas helt digitalt. Det arrangeras av SmartAgri tillsammans med Agroväst Gröna Möten. Vi träffas i Teams.
Det är kostnadsfritt att delta, sista anmälningsdag är tisdagen den 29 mars. Inför evenemanget sänds aktuell information och länk till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se, 0761078173.
12.50 Mötet öppnar för digitalt mingel.
13.00 Inledning SmartAgri och Agroväst Gröna Möten
Arrangörer hälsar välkomna.
Dagens moderator Göran Berglund, journalist LRF Medias tidning Land Lantbruk, startar eftermiddagens evenemang.
13.10 Vedum smågris, erfarenheter från anläggningen
Nathalie Viktorsson, Vedum smågris, djurhälsa och stallmiljö.
13.40 Kyla av golv
Cecilia Hagberg, RISE, berättar om kyla av golv i slaktgrisstallar.
14.10 Paus med kaffe
14.20 Skov, stallmiljö och möjligheter med digitalisering
Ingemar Fransson, Skov, ger oss en beskrivning av olika ventilationslösningar och digitalisering.
14.50 Digitalisering för ökad djurvälfärd
Maria Malmström, Griskonsult, berättar om hur en ökad digitalisering kan underlätta för lantbrukarna att skapa bra djurvälfärd och bra rutiner.
15.20 Grisens digitala värld
Mattias Espert, Sveriges grisföretagare, djurvälfärd och lönsamhet.
15.50 Summering med avslutande reflektion
16.00 Slut för dagen
Bokningen är stängd för detta evenemang.