Bli klimatsmart nötköttsproducent

Datum/Tid
Datum - 31/08/2020
16:30 - 19:00

Plats
SLU Smedjan Hernquistsalen

Region
Skaraborg


UPPDATERAD UTGÅVA AV BOKEN NÖTKÖTT LANSERAS

Det finns åtgärder att ta till som ger dig som nötköttsproducent en lägre klimatpåverkan. Och många av åtgärderna innebär också en förbättrad lönsamhet för den enskilde bonden.  I augusti släpps en uppdaterad utgåva av boken Nötkött författad av Anna Hessle och Anna Jamieson. Agroväst Gröna Möten uppmärksammar detta tillsammans med SLU och Föreningen Naturbeteskött i Sverige/Sveriges nötköttsproducenter genom ett kvällsföredrag om biologisk mångfald och klimatpåverkan inom nötköttsproduktion. Vi vänder oss till dig yrkesverksam inom mjölk- och nötköttsproduktion med intresse för mervärden som ökar konkurrenskraften för svenskt kött. Seminariet är kostnadsfritt och Agroväst Gröna Möten bjuder på enklare förtäring.


Foto U Åkesson

Program

Ladda ner i pdf-format här>>>

16.30 Mingel med bubbel
Mingla med deltagarna och kvällens föredragshållare.

Historien bakom naturbetesmarkernas biologiska mångfald
Anna Hessle, SLU, presenterar forskningsidéer som förklarar varför hävdade naturbetesmarker är så artrika och hur vi och våra betesdjur kan fortsätta bevara deras biologiska mångfald.

 Åtgärder som minskar klimatavtryck inom nötköttsproduktion
Anna Jamieson, Sveriges nötköttsproducenter och Föreningen Naturbeteskött i Sverige, förklarar vad som händer i idisslaren och ger tips om hur klimatpåverkan kan minimeras.

 17.45 Reflektioner och sammanfattning
Agroväst Gröna Möten leder diskussion där vi även belyser hur åtgärder som gynnar både klimat och miljö även bidrar till lönsamheten.

18.30 Boksignering av författarna
Anna Hessle och Anna Jamieson signerar boken Nötkött som finns att köpa på plats.

 

Vid frågor om evenemanget kontakta Madeleine Vendel madeleine.vendel@agrovast.se. Agroväst Gröna Möten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till anmälda deltagare. Anmälan görs via evenemanget på www.gronamoten.se senast 24 augusti.

Anmälan

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>