Bli klimatsmart nötköttsproducent

UPPDATERAD UTGÅVA AV BOKEN NÖTKÖTT LANSERAS

Det finns åtgärder att ta till som ger dig som nötköttsproducent en lägre klimatpåverkan. Och många av åtgärderna innebär också en förbättrad lönsamhet för den enskilde bonden.  I augusti släpps en uppdaterad utgåva av boken Nötkött författad av Anna Hessle och Anna Jamieson. Agroväst Gröna Möten uppmärksammar detta tillsammans med SLU och Föreningen Naturbeteskött i Sverige/Sveriges nötköttsproducenter genom ett frukostmöte om biologisk mångfald och klimatpåverkan inom nötköttsproduktion. Vi vänder oss till dig yrkesverksam inom mjölk- och nötköttsproduktion med intresse för mervärden som ökar konkurrenskraften för svenskt kött. Evenemanget anpassas till rådande smittspridningsläge och kommer därför att spelas in och förmedlas digitalt i efterhand.


Foto U Åkesson

Vid frågor om evenemanget kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@dev.agrovast.se. Agroväst Gröna Möten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till anmälda deltagare. Anmälan görs via evenemanget på www.gronamoten.se senast 28 augusti.

Program

09.00 Kaffe och frukostmacka
Gröna Möten Sjuhärad bjuder på morgonfika vid sittande bord.

Historien bakom naturbetesmarkernas biologiska mångfald
Anna Hessle, SLU, presenterar forskningsidéer som förklarar varför hävdade naturbetesmarker är så artrika och hur vi och våra betesdjur kan fortsätta bevara deras biologiska mångfald.

Åtgärder som minskar klimatavtryck inom nötköttsproduktion
Anna Jamieson, Sveriges nötköttsproducenter och Föreningen Naturbeteskött i Sverige, förklarar vad som händer i idisslaren och ger tips om hur klimatpåverkan kan minimeras.

 10.00 Reflektioner och sammanfattning
Agroväst Gröna Möten leder diskussion där vi även belyser hur åtgärder som gynnar både klimat och miljö även bidrar till lönsamheten.

10.30 Boksignering av författarna
Anna Hessle och Anna Jamieson signerar boken Nötkött som finns att köpas på plats.

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

1 september 2020
09:00 - 11:00
Rådde Gård, . 51452 Länghem
Sjuhärad

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram