Att utveckla ett framgångsrikt lantbruksföretag

ÖKA DIN KUNSKAP I FÖRETAGANDE

”Att utveckla ett framgångsrikt lantbruksföretag, del 1 och 2” är två seminarier som ingår i projektet framgångsrikt företagande för lantbruk. Dessa två seminarier bygger på varandra, och vänder sig till lantbrukare, rådgivare och företagare inom de gröna näringarna som vill öka sin kunskap kring företagande, management och ekonomi. Del 1 ges den 10 november på Lundsbrunns kurort. Del 2 är fristående och du behöver inte ha gått del 1 för att delta.

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare eller rådgivare och är ett samarrangemang Agroväst och Gröna Möten. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till mötet till den e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se 0761 07 81 73. Anmäl dig enkelt via www.gronamoten.se senast 14 februari. Varmt välkommen!

 

Program

09.30 Introduktion till dagen
Kaffe och smörgås. Madeleine Vendel, Gröna möten hälsar välkommen och Janne Rundqvist, dagens moderator berättar kort om projektet och de två seminarierna.

10.00 Uppföljning och framgångsrikt företagande
Sebastian Remvig. Sebastian är agronom och projektledare vid SLU Kompetenscentrum Företagsledning och undervisar också i företagsledning inom lantmästarprogrammet. Diskussion och uppföljning av den hemuppgift som deltagarna fick i del 1.

10.30 Framtidens livsmedelsförsörjning och trender inom dagligvaruhandeln
Sofia Steinwall ICA. Sofia är Chef för teamet inom matinnovation på ICA som jobbar mot ett mer hållbart matsystem genom bland annat initiativet ICA Växa. Sofia kommer prata om hur vilka områden som de arbetar med för att framtidssäkra sortimentet och vilka samarbeten de driver runt om i landet för att stärka den svenska matloopen.

11.00 Att leta fel i teorin men åtgärda dem i praktiken
Cissi Klasson. Cissi är delägare och VD för Annelövsgrisen AB som är en smågrisproduktion i nordvästra Skåne. Företaget satsar på fysisk och psykisk hälsa, att bygga lag och skapa gemensamma mål. Genom att arbeta systematiskt med de olika svårigheterna och framför allt lokalisera flaskhalsar och problem har produktion, energieffektivisering, ekonomi förbättrats.

11.30 Lunch

12.30 Hur skall vi ta oss an framtiden för svenskt lantbruk
Helena Silvander, VD Tillväxtbolaget. Tillväxtbolaget ägs av LRF, Lantmännen, HK Scan, Växa och Svensk Mjölk. De gör satsningar på modern svensk livsmedelsproduktion genom utlåning till hållbara investeringar på gårdsnivå. Oftast hjälper de relativt unga lantbrukare.

13.00 Vad händer nu?
Micael Dahlen, författare och ekonomiprofessor Handelshögskolan Stockholm. Micael har blivit framröstad till ”näringslivets populäraste föredragshållare” och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Micael kommer bland annat att prata om trender och följa utvecklingen i vad som händer i framtiden kring världsekonomin, klimatet och mänsklighetens utveckling.

14.00 Diskussion och frågor, sammanfattning av seminarierna

15.00 Avslutning, kaffe och kaka

Bokningar

Biljetter

Registreringsinformation

Ja

Så hanterar vi personuppgifter >>

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>

21 februari 2023
09:30 - 15:30
Bjertorp slott, . 53591 Kvänum
Skaraborg

Samarrangörer

Verksamheten Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom:
Gröna Möten Sjuhärad
Verksamheten i Gröna Möten  Sjuhärad möjliggörs genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram