Att hantera stress inom lantbruk

INSPIRATIONSDAG

Stress kan drabba vem som helst. Särskilt efter denna tuffa sommar och höst då inget varit sig likt, och många lantbrukare ställts inför en rad svåra utmaningar. På denna inspirationsdag vill vi ge er som arbetar inom de gröna näringarna verktygen för att kunna identifiera och ändra er situation till det bättre och att inse och kunna dra i bromsen innan stressen blir farlig. Dagen syftar till att lära sig mer om sig själv och att vända stressen till något positivt. Vi kommer att fokusera på lösningar istället för det som är dåligt och fokus ligger på förebyggande arbete mot stress och hitta svagheter i dagliga verksamheten. Dagen kommer även att handla om hur man som lantbrukare, anhörig eller rådgivare kan möta och stötta någon som mår dåligt.

Möt Björn Rudman, en erfaren terapeut specialiserad på stress och stressrelaterad psykisk ohälsa. Björn kommer att genom sin unika kombination av beprövade terapimetoder och personliga erfarenheter hjälpa till att se tecknen och ge verktyg för att få en hållbar och fungerande vardag. Fredrik Tidström ger sin bild av hur han har hanterat stress.

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, företagare inom de gröna näringarna, rådgivare eller anhörig. Vid frågor kontakta lars.svensson@agrovast.se eller
oskar.reineling@agrovast.se. Viktigt att du anmäler dig senast 3 december via www.gronamoten.se. Varmt välkommen!

Program

09:30 Registrering och kaffe

10.00 Välkomna
Agnes Falkenberg Brolin, Framgångsrikt företagande Agroväst, Lars Svensson och Oscar Reineling, Agroväst Gröna Möten hälsar välkomna och berättar kort om dagen.

10.15 Vad är stress och varför blir vi stressade?
Björn Rudman, erfaren terapeut specialiserad på stress och stressrelaterad psykisk ohälsa ger oss bakgrunden om hur stress funkar, vart kommer det ifrån och varför är det så svårt att släppa taget?

11.00 Paus

11.15 Verktyg för att arbeta med sin stress
Björn Rudman ger enkla och tydliga verktyg för att kunna hantera och minska på stressen.

12.00 Lunch

13.00 Så här bra kan det bli
Fredrik Tidström, VÄXTAB. Fredrik berättar om hur han med Björns hjälp gjorde för att ta sig tillbaka. Hur det är att vara på botten, men att vända det till något väldigt positivt.

13.30 Diskussion/frågestund
Moderator Björn Rudman

14.00 Slut för dagen

Bokningar

Biljetter

Registreringsinformation

Ja

Så hanterar vi personuppgifter >>

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>

6 december 2023
09:30 - 14:00
Lanegården, Lane Fagerhult 168 45193 Uddevalla
Fyrbodal

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram