Alternativa korta matkanaler - VILTMAT

HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte blivit enklare att hitta lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent velat skala upp sin verksamhet. Naturbruksförvaltningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion med intresse för alternativa korta matkanaler. I Sjuhärad sätter vi fokus på viltmat och hur du når marknaden med det vilda köttet. Vi gör även studiebesök i det småskaliga slakteriet vid Naturbruksskolan Svenljunga.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut.
Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 2021-10-12.

 

Program

09.30 Inledning med kaffe
Inledning av Naturbruksförvaltningen och Agroväst Gröna Möten. Naturbruksskolan Svenljunga hälsar oss välkomna till Sjuhäradsbygden.

Alternativa korta matkanaler – vad talar vi om?
Cecilia Faktus, Lokalproducerat i Väst, ger praktiska tips utifrån olika handelsvägar för den vilda maten.

Den offentliga mataffären
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen Västra Götaland, beskriver processen och möjligheten med offentlig upphandling av livsmedel i Sjuhärad.

Studiebesök småskaligt viltslakteri
Johan Samuelsson, Naturbruksskolan Svenljunga, berättar om rutiner och kontroller för viltslakt och vilket regelverk som gäller för direktförsäljning av viltkött i olika kanaler.

Naturligt nästa steg
Vi provsmakar smårätter av vilt från Naturbruksskolans lunchmeny och summerar dagen.

12.30 Avslut

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

15 oktober 2021
09:30 - 12:30
Naturbruksskolan Svenljunga, Spinnaregatan 7E, 51253 Svenljunga
Sjuhärad

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram