VIKTIG INFORMATION! Alternativa korta matkanaler - GRÖNA PROTEINER

VIKTIG INFORMATION!

Evenemanget kommer ej att genomföras då det är få deltagare anmälda. Till dig som är anmäld kommer särskild information att sändas via mail.

HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Den lokala maten är fortsatt en stark trend, och det behövs hitta enklare lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent vill skala upp sin verksamhet.

På plats på Naturbruksskolan Sötåsen får du chans att lyssna till Emil Olsson från Slätte gård som odlar gråärt och säljer via Nordisk råvara. Gråärt är en historisk gröda som du kanske känner igen från din barndom som något far- och morföräldrar odlat. Det svåra med gråärt är, enligt Emil, inte att odla utan att sälja. De arbetet ska vi prata mer om! På plats är också Cecilia Granat Karlsson, kock på Naturbruksskolan Sötåsen, som ger oss inblick i hur de i skolans kök förädlat både gråärt och lupin – är du med på plats ges du möjlighet att smaka båda – och det är riktigt gott!

Livsmedel är sedan länge ett prioriterat branschområde för Västra Götalandsregionen. Berit Mattsson, regionutvecklare, deltar och ger oss en inblick i utvecklingsarbetet där regionen kommer att ha ett ökat fokus på omställning till ett hållbart livsmedelssystem där produktion av livsmedel i Västra Götaland står i centrum, men även insatser för hållbar konsumtion finns med på agendan.

Naturbruksför­valtningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regio­nala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion, men välkomnar även dig som är intresserad av ämnet och av alternativa korta matkanaler. Anmälan krävs, fyll i om du deltar fysiskt eller digitalt. Begränsat antal vid fysiskt deltagande. Inför evenemanget sänds aktuell information och länk ut. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se, 0761-07 81 73. Anmäl ditt deltagande på www.gronamoten.se senast 2022-03-27.

Program

16.00 Inregistrering med mingel och wrap
Det bjuds på både en gråärtstryffel och en wrap med färs gjort på gråärt och lupinböna.

16.15 Välkomna på plats och digitalt
Inledning av Naturbruksförvaltningen och Agroväst Gröna Möten som hälsar oss välkomna till Naturbruksskolan Sötåsen i Töreboda.

16.25 Presentationsrunda
Kort presentation av deltagare på plats och digitala deltagare skriver en hälsning i chatten.

 16.35 Ny regional utvecklingsstrategi
Berit Mattsson, regionutvecklare, ger oss en inblick i regionens arbete och vad som görs för lokal mat.

17.00 Odla och förädla gråärt
Cecilia Granat Karlsson, kock på Naturbruksskolan Sötåsen, berättar hur de i skolans kök förädlat både gråärt och lupin.
Emil Olsson, Slätte Gård, berättar om ekologisk produktion av gråärt, hur den är att odla, skörda och sälja.

Alternativa korta matkanaler – vad talar vi om?
Marcus Nyström, Lokalproducerat i Väst, ger praktiska tips utifrån olika handelsvägar för nya proteingrödor.

Den offentliga mataffären
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen Västra Götaland, beskriver processen och möjligheten med offentlig upphandling i Skaraborg.

19.30 Avslut

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

29 mars 2022
16:00 - 19:30
Naturbruksförvaltningen Sötåsen, . Töreboda
Skaraborg

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram