VÅTMARKERS EKOSYSTEMTJÄNSTER - WIN-WIN OCH MOTSATSER
Vattnet finns överallt omkring oss, men tänk dig en dag utan vatten! Hur vårdar vi vårt vatten på bästa sätt? Att kunna se helheten för att kunna skydda ytvatten, grundvatten och mark och miljö eftersom alla delar hänger ihop. Vi samlas i Steninge sockenstuga där vi kommer att få lyssna på Harald och Lina som berättar om LEVA Halland och vilka verktyg LEVA kan hjälpa till med från idé till färdig vattenvårdsåtgärd. Lea kommer sedan att berätta och introducera wetlandscapes. Vi förflyttar oss sedan ett par km gemensamt ut i fält till Mia och Peter Strömblad i Hulabäck där vi kommer att få se vilka åtgärder som har gjorts och hur det fungerar i praktiken.
Ett samarrangemang mellan LEVA Halland, Falkenbergs kommun och Agroväst Gröna Möten. Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, rådgivare samt student. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se. Anmäl dig i enkelt via www.gronamoten.se senast torsdag 9 juni. Varmt välkommen!
18.00 Välkommen, registrering och enklare förtäring!
Elvira Lund och Jennie Dannegren, Gröna möten, berättar om Gröna möten och hälsar välkommen.
18.30 LEVA Halland
Harald Lagerstedt, LEVA-Åtgärdssamordnare Hushållningssällskapet och Lina Floer LEVA-Åtgärdssamordnare Falkenbergs kommun, berättar om LEVA Halland och vilka verktyg LEVA kan hjälpa till med från idé till färdig vattenvårdsåtgärd.
19.00 Våtmarker som flödesbuffrar och deras ekosystemtjänster - win-win och motsatser
Lea D. Schneider, LEVA-Åtgärdssamordnare Hushållningssällskapet projektledare Natur & Miljö.
19.30 Fältvandring
Guidad visning tillsammans hos Mia och Peter Strömblad i Hulabäck, Steninge, där vi tittar på olika vattenåtgärder i fält.
21.00 Avslut
Parkering finns på gården (https://goo.gl/maps/gG4RNrTrEdJoEzZE9) ; bilar får ställa sig så att bruksmaskiner fortfarande kommer förbi. Det är en bit att gå ner till våtmarkerna (https://kartor.eniro.se/m/MXYJC), men om det finns någon som har svårt att gå, så går det att köra ner – bäst med 4-hjulsdriven bil, om det har regnat. Om det är torrt kan ca 3 bilar köra ned och parkera där; så samåkning är bäst då.
Bokningen är stängd för detta evenemang.