Vägen för lokal råvaruproducent till den offentliga måltiden

Datum/Tid
Datum - 24/04/2019
12:00 - 16:00

Plats
Gröna Klustret Nuntorp

Region
Västra Götaland


HUR ÖKAR VI ANDELEN REGIONALT PRODUCERAD MAT?

Gröna Mötens premiärevenemang på Gröna Klustret Nuntorp kommer att bygga vidare på dialogen om livsmedelsstrategins betydelse för lokal tillväxt och långsiktigt hållbart företagande inom de gröna näringarna.

Möt kostchef Nathalie Thorstensson som arbetat långsiktigt med att öka andelen regional mat på tallriken. Lyssna till Malin Jakobssons erfarenheter att nå ut till de offentliga köken med produkterna från Dalsspira. Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen, ger oss viktig information om hur offentlig upphandling av livsmedel fungerar i praktiken.

          

Program

Ladda ner program i pdf-format här >>>

12.00 Lunch
Gröna Klustret och Nuntorps Gårdsbistro hälsar välkommen och presenterar den nyöppnade restaurangen. Lunchen är frivillig och du betalar 110:-/person på plats.

12.45 Inledning
Ulrika Åkesson, Gröna Möten, inleder dagens seminarium.

13.00 Offentlig upphandling av livsmedel – hur gör man som producent av råvaror?
Pernilla Fischerström, rådgivare Länsstyrelsen Västra Götaland, har arbetat länge med att vägleda lokala producenter, skapa arbetsmöten mellan producenter och offentliga upphandlare.

13.45 I huvudet på en kostchef
Nathalie Thorstensson, kostchef vid Lidköpings kommun, berättar om det långsiktiga arbetet hon gjort för att öppna upp för mer lokalt producerade råvaror på den offentliga tallriken i Lidköping.

ca 14.30 Fika med mingel

14.45 Malin – Årets Unga Landsbygdsföretagare i Västra Götaland 2017
Malin Jakobsson, Dalsspira, har gjort en fantastisk resa med mejeriföretaget Dalsspira. Hör henne dela med sig av erfarenheterna av att leverera till offentliga kök.

15.15 Gruppdiskussion
Pernilla Fischerström leder oss i en enkel workshop där vi får diskutera hur vi kan samarbeta och utveckla den lokala råvaruproduktionen.

15.50  Avslutning

 

Vid frågor om evenemanget kontakta Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se, 0703-105630.

Gröna Möten Fyrbodal finansieras genom medel från Fyrbodals kommunalförbund

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.