Soil food webb

Datum/Tid
Datum - 03/09/2020
10:00 - 15:30

Plats
Borrabo Permakultur

Region
Skaraborg


STUDIEBESÖK MED FÖREDRAG PÅ BORRABO PERMAKULTUR

Mikrolivet i jorden har stor betydelse för hur du bygger upp en god, fruktsam jord som håller borta skadedjur och oönskade bakterier. Större fokus på det som händer under jorden ger dig också bättre förutsättningar att klara tider av torka och översvämningar i dina odlingar. Du som är yrkesverksam inom odling och har intresse för permakultur och jordhälsa välkomnas till ett kunskapsgivande studiebesök där Ylva Arvidsson berättar om hur de tar hjälp av svampar, bakterier och protozoer för att öka avkastning och kvaliteten på deras grönsaker. Studiebesöket är ett samarrangemang mellan Studiefrämjandet och Agroväst Gröna Möten och görs inom ramen för EU-projektet Affärsboosten. Det är kostnadsfritt och vi bjuder på enklare förtäring. OBS! Antalet platser är begränsat.

       

Program

Ladda ner program i pdf-format här>>>

10.00 Samling med kaffe
Deltagarna hälsas välkomna till Borrabo Permakultur.

Inledning
Ylva Arvidsson, Borrabo Gård, berättar om varför de satsat på odling med permakultur som ledande verktyg. En kort introduktion om vad permakultur är.

Föredrag om mikrolivet i jorden
Hur fungerar mikrolivet i jorden, the soil food webb? Hur kan du som yrkesodlare agera för att underlätta mikrobernas arbete om en god jordhälsa? Ylva går igenom jordens beståndsdelar, hur mikroberna bygger struktur och organismernas uppgifter. Hon går också igenom den naturliga successionen från bar mark till uppvuxen skog och hur du använder din i planering av dina odlingar.

 12.00 Reflektioner och frågor
Förmiddagen sammanfattas.

12.30 Lunch
Vi äter en lättare lunch och fortsätter därefter till Borrabo Gård.

13.15 Permakultur i praktiken
Ylva ger en guidad, gående föreläsning på Borrabo Gård som visar hur man kan använda planeringsredskapet permakultur.

15.15 Avslutning
Vi sammanfattar dagen och det ges möjlighet till övriga frågor. Studiefrämjandet informerar om kommande fördjupningskurs inom permakultur.

 

Vid frågor om evenemanget kontakta Madeleine Vendel madeleine.vendel@agrovast.se.

Agroväst Gröna Möten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till anmälda deltagare. Anmälan görs via evenemanget på www.gronamoten.se senast 26 augusti.

Anmälan

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>