Öka ditt genomslag på den regionala marknaden

Datum/Tid
Datum - 28/05/2019
13:00 - 16:00

Plats
Crea Diem Bokcafé

Region
Sjuhärad


HUR STÄRKER DU DIN KONKURRENSKRAFT GENOM EFFEKTIV MARKNADSFÖRING

Den växande efterfrågan på lokal mat med känt ursprung och hög kvalitet skapar nya affärsmöjligheter för regionala livsmedelsproducenter. En ökad förädlingsgrad och insatser för att minska antalet mellanhänder bidrar till en stärkt lönsamhet. Men hur ser du till att sticka ut i ett växande sortiment av lokala produkter? Vilka marknadsförings-kanaler ger bäst genomslag för just din produkt? Seminariet vänder sig till dig som idag har en livsmedelsproduktion och som är redo att ta steget att skala upp i volym och bredda sitt marknadssegment.

Seminariet görs som ett samarrangemang mellan Gröna Möten och Lokalproducerat i Väst och sker inom ramen för EU-projektet Efterfrågedriven samverkan för kortare livsmedelskedjor och stärkt konkurrenskraft. Det är kostnadsfritt och enklare förtäring ingår.

     

Program

Ladda ner program i pdf-format här >>>

13.00 Presentation av projekt som ger dig stöd på vägen
Cecilia Faktus, Lokalproducerat i Väst berättar om en ny satsning som genom kompetenshöjande insatser eller enskild rådgivning stöttar dig som vill satsa på ökad volym och tillväxt.

13.20 Vad vinner man på en genomlysning av sin marknadsstrategi
Nicklas Lundberg, Skeby Gårdar, visar hur de stärkt sin företagsprofil med en genomtänkt strategi för hur produkter och företag presenteras i de olika marknadskanaler de verkar.

14.00 Verktyg som gör din marknadsföring enhetlig och träffsäker
Anna Skaffman, Lokalproducerat i Väst, ger oss inblick i hur en behovsanalys av företagets marknadsföring går till. Vilka verktyg bör man ha koll på och hur gör man en produkt mer intressant.

14.40 Mingelfika

15.00 Workshop
Gruppdiskussion utifrån ett antal uppgifter där ni får möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra.

15.30 Summering och information om hur du kommer vidare

 

Anmälan senast 21 maj. Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se.

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.