Marknadsanpassad nötköttsproduktion

VÄGEN TILL FRAMGÅNG

Lantbrukare och många med oss genomgår just nu ett pressat läge då alla insatsvaror stiger och vi behöver se över våra möjligheter för att maximera och effektivisera vår produktion. Genom att visa ny teknik och följa marknadens svängningar hoppas vi att denna träff ska hjälpa oss en bit på vägen. För den som önskar delta avslutas dagen med Sjuhärads Nötköttsföretagare´s årsmöte.

Målgrupp
Evenemanget vänder sig främst till lantbrukare/nötköttsproducenter och rådgivare.

Om evenemanget
Sjuhärads nötköttsföretagare, Skövde slakteri och Hencol arrangerar mötet tillsammans med Agroväst Gröna Möten. Det är kostnadsfritt att delta, sista anmälningsdag är den 31 mars. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till den e-post du anger vid anmälan. Har du frågor kontakta Caroline Dahrén, lokal samordnare Sjuhärad; caroline.dahren@agrovast.se eller 0708-29 09 18.

Program

13.00 Lunchmingel
Skövde slakteri bjuder på hamburgare

13.30 Välkommen!
Caroline Dahrén, Gröna Möten hälsar alla välkomna och Svante Gustafsson, Sjuhärads nötköttsföretagare presenterar den lokala klubben samt vad Sveriges nötköttsproducenter jobbar med för frågor.

Gårdspresentation
Christer och Simon Lundgren presenterar verksamheten och gården. Vi får ta del av hur tankarna gått när de byggt två nya stall, ett för ungnöt och ett för dikor efter att ha slutat med mjölkkor. Vi bjuds på rundvandring där vi få se olika system och lösningar anpassade efter produktionen.

Slakt och livdjursmarknaden
Anders Kälvelid, Skövde slakteri, berättar hur marknadsläget ser ut för det svenska köttet nu när vi befinner oss i en situation med högt pris på insatsvaror. Hur jobbar slakterierna för att hjälpa lantbrukarna och vad bör man tänka på för att maximera avkastningen på sina slaktdjur? Resonemang kring marknaden och priser på livdjur. Vi får en nulägesrapport för att veta om vi ska gasa eller bromsa.

Den senaste tekniken för kontinuerlig uppföljning
Per Lunneryd, Hencol, presenterar tekniken för automatisk vägning av nötkreatur.
Varför ska man investera i ett system för automatisk vägning av tjurar, hur fungerar det och hur använder man datan. Det finns en mängd möjligheter och vi får även se enheten på plats.

15.40 Kaffe och sammanfattning
Gröna möten bjuder på fika följt av Sjuhärads nötköttföretagares årsmöte.

 

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

6 april 2022
13:00 - 15:45
Oltorp Gård, Oltorp 2B 514 50 Limmared
Sjuhärad

Samarrangörer

Gröna Möten
Agroväst Gröna Möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Verksamheten Agroväst Gröna Möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram