Invigning av Rådde Gårds ladugård

Datum/Tid
Datum - 04/04/2019
13:00 - 15:30

Plats
Rådde Gård

Region
Sjuhärad


STUDIEBESÖK MED FÖREDRAG OM KÖTTKVALITET

      

Rådde Gård har genom Hushållningssällskapet Sjuhärads försök & demonstrationsgård sedan slutet av 1940-talet bedrivit viktig forskning och fältförsök på Sydsvenska höglandet i Tranemo kommun. Den huvudsakliga forskningsinriktningen är vall och som komplement till det drivs en integrerad dikoproduktion. Under 2018 byggdes ett nytt dikostall som nu är klart för invigning. Detta sker i samband med att Hushållningssällskapet Sjuhärad under förmiddagen håller sin årliga stämma.
Gröna Möten Sjuhärad bjuder in till en smakfull mingellunch med intressant föredrag om köttkvalitet före själva invigningsceremonin.

Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten och Hushållningssällskapet Sjuhärad.
Förmiddagens program för stämman hittar du på www.hushallningssallskapet.se och alla är varmt välkomna att var med hela dagen.

Program

Ladda ner program i pdf-format här >>>

12.00 Lunch på Rådde Gård

13.00 Inledning
Ulrika Åkesson, Gröna Möten Sjuhärad, hälsar alla välkomna.

13.05 Presentation av verksamheten
Claes-Göran Claesson, ordförande Hushållningssällskapet Sjuhärad inleder och berättar om vilka verksamheter som bedrivs på Rådde Gård.

13.10 Om hur Sverige kan vinna på minskad köttkonsumtion
Professor Anders H Karlsson, SLU, beskriver hur köttkonsumtion ser ut idag, vad som är god köttkvalitet och hur svensk nöt- och lammköttsproduktion kan bli ännu viktigare för att nå uppsatta hållbarhetsmål i livsmedelsstrategin.

14.00 Vägen till ett modernt produktionsstall på Rådde Gård

Caroline Dahrén, djuransvarig på Rådde Gård, berättar om vägen till att förnya och förbättra förutsättningarna för en fortsatt dikoproduktion på gården.

Invigning av Rådde Gårds nya dikostall

Kommunstyrelsens ordförande i Tranemo, Tony Hansen, inviger det nya dikostallet.

14.20 Studiebesök på gården
Caroline Dahren med medarbetare visar runt på gården.

15.00 Avslutning med kaffe och tårta

 

Anmäl dig till lunch och efterföljande invigning genom att registrera dig under evenemanget på www.gronamoten.se senast 28 mars 2019.
Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch och fika.  Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18.

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.