Framtidens teknik i lantbruket

MED DJURHÄLSA OCH LÖNSAMHET I FOKUS

En av de stora utmaningarna för dagens lantbruksföretag är att hinna med i den snabba utvecklingen. Det finns att göra ute på de flesta gårdarna för att korna ska må så bra som möjligt och kunna producera effektivt. En av de viktigaste utmaningarna är att gårdspersonal, veterinär och rådgivare tillsammans samverkar för att driva gården framåt. Genom att digitalisera lantbruket finns förutsättningar att minska kostnaderna och öka effektiviteten. Agricam erbjuder analystjänster och kovård för en förbättrad djurhållning, ökad produktion och minskad antibiotikaanvändning.

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Agricam och Agroväst Gröna Möten. Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, rådgivare samt företags- och myndighetsrepresentanter. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18. Anmäl dig i enkelt via www.gronamoten.se senast onsdag 1 juni. Varmt välkommen!

Program

12.00 Lunch

12.45 Välkommen!
Caroline Dahrén, Agroväst Gröna Möten och Linda Snejde, Agricam hälsar välkommen.

13.00 Håll bästa koll på kor och kalvar!
Johan Waldner, strategiveterinär. En smidig kalvning utan komplikationer för ko och kalv är en förutsättning för hållbar produktion.

13.30 Snabba insatser för rätt vård
Linda Snejde och Amanda Segervall, Agricam. Ketosmätning är en av de mest ekonomiskt fördelaktiga saker som mjölkgårdar kan göra för att ha koll på energibalansen och direkt sätta in rätt åtgärd samt lägga en anpassad strategi framåt. Kan man snabbt identifiera och sätta in rätt behandling för att hålla produktionen intakt finns ännu mer att vinna. Här får vi får se verktygen KetosKoll, Bacticam och Gårdssystemet, som både kan effektivisera och underlätta det förebyggande djurhälsoarbetet ute på gårdarna.

14.10 Framgång med ny teknik
Berit Edholm, Lantbruket i Duvered, berättar om sitt arbete för förbättrad djurvälfärd och snabba insatser och kontakter med Agricams veterinär. På gården finns cirka 120 mjölkkor och rekrytering, och hon ser hur det förebyggande djurhälsoarbetet har underlättats med hjälp av tekniken.

14.30 Mingelfika

15.30 Sammanfattning och slut för dagen

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

7 juni 2022
12:00 - 15:30
Hotell Bogesund, Sturegatan 7 52330 Ulricehamn
Sjuhärad

Samarrangörer

Gröna Möten
Agroväst Gröna Möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Verksamheten Agroväst Gröna Möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram