Etableringsteknik i vall

Datum/Tid
Datum - 19/06/2019
18:30 - 21:00

Plats
Kårtorps Egendom

Region
Skaraborg


STUDIEBESÖK MED FÄLTVANDRING PÅ KÅRTORPS EGENDOM

Skaraborgs Vallförening arrangerar tillsammans med Gröna Möten ett studiebesök på Kårtorp Egendom. På deras 800 hektar vallar odlas allt foder till deras mjölkkobestättning: baljrika vallar, stråsäd, åkerbönor och raps. Gården har varit KRAV-godkänd sedan 1995. Olof Jansson bjuder in till studiebesök med fältvandring där vi fokuserar på etableringsteknik i vall.

Program

Ladda ner program i pdf-format här >>>

18.30 Samling vid gården. Gröna Möten bjuder på enklare förtäring.

19.00 Skaraborgs Vallförening inleder

Olof Jansson berättar om vallodlingsstrategi för att klara fler och längre torrperioder i vallodling. Vi tittar på hur årets valletablering i höstvete och i vårsådda grödor (lupin/vårvete) ser ut och vilka led som ser bäst ut. Ska vi etablera vall med Cameleont i radsått höstvete, före eller efter stallgödselspridning? Genom att blanda utsädet med stallgödseln eller så i samband med hackning? Vilka möjligheter ger lupin vallgrödan att utvecklas? Hur ser valletableringen med Spirit kontra Rapid?

Lantmännen Maskin och Väderstad finns på plats med maskiner för valletablering och Svante Andersson från Hushållningssällskapet ger sin bild av läget i fält.

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.