Bygga för nötköttsproduktion

STUDIEBESÖK PÅ TVÅ GÅRDAR MED NYBYGGDA STALLAR

Vare sig du går i byggtankar eller bara vill se olika lösningar är det här tillfället att komma och besöka 2 olika gårdar. Hos Björn och Sofia Linnarsson står ett nytt stall färdigt i dagarna. Det är ett öppet liggbåsstall för 70 talet dikor med kalv samt plats för avelstjurar. Björn har valt att satsa på en tilltagen kalvningsavdelning där han ska ha en trygg och säker djurhantering.
Hemma hos Fredrik och Christer Pettersson på Storegården i Blidsberg stod det senaste stallet inflyttningsklart i november 2023. Här finns plats för både dikor och ungdjur på liggbås. Detta stall byggdes ihop med ett kalvstall för kalvar från 2 veckor upp till cirka 6 månader på djupströbädd.
Efter lunch träffar vi Anna Agné som har lång erfarenhet från att handlägga förprövningsärenden. Hon kommer berätta vad det innebär och det ges även möjlighet att ställa frågor. Som avslutning är den som önskar välkommen att delta på Sjuhärads Nötköttsföretagares årsmöte.

Evenemanget är kostnadsfritt och samarrangeras av Sjuhärads Nötköttsföretagare och Agroväst Gröna Möten. Det vänder sig till dig som är lantbrukare, nötköttsproducent, rådgivare samt företags- och myndighetsrepresentanter. Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18. Viktigt att du anmäler dig senast 24 mars via www.gronamoten.se. Varmt välkommen!

Program

09.30 Kaffe, fralla och registrering på Trälunda Gård
Caroline Dahrén, Agroväst Gröna Möten, och Svante Gustafsson, Sjuhärads nötköttsföretagare hälsar alla välkomna.

Gårdspresentation Trälunda Gård
Björn Linnarsson presenterar verksamheten och gården. Vi får ta del av hur tankarna gått när han byggt sitt nya stall för dikoproduktion. Vi bjuds på rundvandring där vi få se olika system och lösningar.

Vi förflyttar oss i egna bilar till Storegården i Blidsberg

11.15 Gårdspresentation Storegården
Fredrik Pettersson berättar om gården och resan från mjölk till kött. Han har under åren byggt flera stall varav de stallade in i det senaste i november 2023. Vi kommer även här gå runt och titta på olika lösningar för ungnöt och dikor.

13.00 Lunch
Vi samlas i Blidsbergs bygdegård för enklare lunch.

13.30 Förprövning, hur går det till?
Anna Agné, förprövningshandläggare Länsstyrelsen Västra Götaland, hjälper oss med vad som gäller vid en förprövning och möjligheter eller fallgropar vi bör känna till.

14.00 Kaffe & sammanfattning
Gröna möten bjuder på fika följt av Sjuhärads nötköttföretagares årsmöte.

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Utvärdering för aktiviteten "Bygga för nötköttsproduktion"

  • ÅÅÅÅ snedstreck MM snedstreck DD
  • Tack för att du hjälper oss bli bättre!


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

26 mars 2024
09:30 - 14:00
Trälunda 108, . 52377 Blidsberg
Sjuhärad

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram