Att bli med föl

UTFODRING, DRÄKTIGHET, FÖLNING OCH FÖLETS FÖRSTA TID

Att få föl är bland det bästa som finns. Vägen dit är förhoppningsvis rak men ibland händer det att den blir krokig. På denna träff kommer vi att lära oss om vikten av att ge stoet rätt förutsättningar för att bli dräktig och hur man kan hantera eventuella komplikationer och utmaningar under fölningen. Dessutom kommer vi att få insikt i betydelsen av fölets första tid i livet och hur vi kan skapa en trygg och hållbar hästhållning.
Margareta Bendroth, som har lång erfarenhet av rådgivning inom hästnäringen och ett framgångsrikt avelsarbete, kommer att dela med sig av sina insikter och praktiska tips för utfodring av sto och föl i olika skeden runt en dräktighet.

Evenemanget samarrangeras av West Coast Western Riders och Agroväst Gröna Möten. Det är kostnadsfritt och vänder sig till hästföretagare, rådgivare och andra intressenter. Sista anmälningsdag är 12 april. Anmälan sker via www.gronamoten.se. Information sänds till den mailadress du anger vid anmälan. Vid frågor kontakta emma.svensson@agrovast.se, telefon 070 550 83 83 eller elvira.lund@agrovast.se. Varmt välkomna!

Program

18.00 Enklare kvällsmat

18.30 Välkomna
Emma Svensson, Agroväst Gröna Möten, hälsar välkommen.

18.35 En bra miljö och anpassad utfodring för både sto och föl
Margareta Bendroth, Hushållningssällskapet Sjuhärad, hjälper oss att förstå varför en väl anpassad utfodring är bra och vilka behov sto och föl har. Hon kommer att fokusera på vikten av att skapa en positiv miljö för både sto och föl, samt ge råd om hur man kan ge fölet bästa möjliga start i livet.

19.30 Kaffepaus

19.45 Fortsättning på Margaretas föreläsning
Vi fortsätter föreläsningen med grunderna i en dräktighet, vad man ska förbereda inför en fölning, eventuella komplikationer som kan uppstå under fölningen till hur man kan hantera dem på bästa sätt.

20.30 Avslut

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Utvärdering för aktiviteten "Att bli med föl"

  • ÅÅÅÅ snedstreck MM snedstreck DD
  • Tack för att du hjälper oss bli bättre!


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

15 april 2024
18:00 - 20:30
Munkagårdsgymnasiet, Björkängsvägen 25 43278 Tvååker
Halland

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram