Alternativa korta matkanaler - VILTMAT

HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Den lokala maten är fortsatt en stark trend, och det behövs hitta enklare lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent vill skala upp sin verksamhet.

Vill du veta hur en vilthanteringsanläggning fungerar? På Naturbruksskolan Svenljunga inspirerar Johan Samuelsson, yrkeslärare inom jakt på skolan och som privat driver dovviltshägn med tillhörande vilthanteringsanläggning och gårdsbutik. Vilka för och nackdelar finns det med egen vilthantering? Naturbruksskolan Svenljunga har en egen vilthanteringsanläggning som vi kommer besöka. Med oss är även Mikael Nyman, kock på skolan som berättar om hur de använder viltmat i skolans restaurang.

Naturbruksförvaltningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion, men välkomnar även dig som är intresserad av ämnet och av alternativa korta matkanaler. Anmälan krävs och det finns ett begränsat antal platser. Inför evenemanget sänds aktuell information ut. Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 13 november.

Program

16.00 Inregistrering med mingel och fika
Kaffe och te med smörgås.

16.30 Välkomna
Inledning av Naturbruksförvaltningen och Agroväst Gröna Möten som hälsar oss välkomna till Naturbruksskolan Svenljunga.

16.40 Alternativa korta matkanaler
Lokalproducerat i Väst, ger praktiska tips utifrån olika handelsvägar för livsmedel i Sjuhärad.

Den offentliga mataffären
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen Västra Götaland, beskriver processen och möjligheten med offentlig upphandling i Sjuhärad.

Vilthägn och viltanteringsanläggning
Johan Samuelsson, berättar om sin privata verksamhet med dovviltshägn med tillhörande vilthanteringsanläggning och gårdsbutik. Mikael Nyman, kock på Naturbruksskolan Svenljunga berättar om viltmat i skolans meny. Vi avslutar med att titta på skolans vilthantering.

19.00 Avslut

Läs gärna här om regionens arbete och utvecklingsstrategi. Livsmedel och gröna näringar är en viktig satsning inom Västra Götalandsregionens arbete för långsiktig hållbar utveckling. Fokus ligger på utveckling av produktionen, kompetensförsörjning och goda matvanor. >>>

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.

16 november 2022
16:00 - 19:00
Naturbruksskolan Svenljunga, Spinnaregatan 7E, 51253 Svenljunga
Sjuhärad

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 63, 532 21 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram