Affärsmöjligheter för livsmedelsbranschen

LIVSMEDELSKLUSTRET

Vi bjuder in till träff med Livsmedelsklustret och ses på Bahnhof i Lidköping. Denna gång lägger vi fokus på nya affärsmöjligheter för livsmedelsbranschen.
Vi kommer att få lyssna till Ingi Jonasson, ny VD hos Science Park Skövde, som ger en mycket inspirerande och intressant föreläsning kring restprodukter, ”Zero Waste” hur kan det skapa nya lönsamma affärer för livsmedelsbranschen? En mycket tänkvärd och intressant föreläsning som ger inspiration att arbeta mot nya möjligheter.
Vid senaste träffen pratade vi om behovet att lyfta livsmedelsbranschen i avseende att visa vilka yrken man kan ha på ett livsmedelsföretag. Vi kommer att prata vidare om det under punkten Kompetens och utbildningsfrågor.

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är företagare, livsmedelsproducent, rådgivare, entreprenör eller intressent. Seminariet är ett samarrangemang mellan Lidköpings kommun, SLU Holding, Lantmännen, Science Park Skövde och Agroväst Gröna Möten. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se. Viktigt att du anmäler dig senast 26 november via Lidköpings kommuns hemsida. Varmt välkommen!

Program

13.00 Välkommen

13.10 Zero Waste – hur kan det skapa nya lönsamma affärer för livsmedelsbranschen?
Ingi Jonasson, VD Science Park Skövde, ger sin bild över Skaraborgs framtid och de nya affärsmöjligheter han ser för Skaraborg och för livsmedelsbranschen i synnerhet. Ingi kommer också att berätta om specifika, konkreta fall från hur man av restprodukter från livsmedelsindustrin på Island, utvecklat nya produkter som blivit till enormt lönsamma affärer.

14.30 Kaffepaus

14.45 Nätverkande och dialog i grupper
Tankar och idéer från föreläsningen? Hur kan vi samarbeta framåt för nya innovationer och möjligheter?

15.45 Kompetens och utbildningsfrågor
Vi fångar upp frågor och behov kring utbildningar mm - Campus.
Framtidsmässan planeras att arrangeras i Lidköping 22 mars.

16.30 Avslut

29 november 2023
13:00 - 16:30
Bahnhof, Sockerbruksgatan 1 53140 Lidköping
Skaraborg

Samarrangörer

Gröna Möten
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggörs 20230501-20260430 genom:
Konceptet Agroväst Gröna möten möjliggjordes 20200701-20230430 genom:
info@gronamoten.se
Besöks-/ Leveransadress: 
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Postadress: 
Box 234, 532 23 SKARA
© 2020 Gröna Möten. Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram